23 maaliskuuta 2018

lisää laskuja

Oon iloinen, että lähdin tänne vaihtoon kevätlukukaudeksi. Vaikka lukukausi alkoikin vasta helmikuussa, oon ehtinyt tosi hyvin nauttia laskettelumahiksista ja toisaalta myös pikkuhiljaa etenevästä keväästä. Isoissa korkeuseroissa on se hyvä puoli, että ylhäällä on vielä monta metriä lunta, kun taas kaupungeissa voi pikkuhiljaa vähentää vaatekerroksia ja unelmoida terassikeleistä.


Kaksi viikkoa sitten paikallinen vaihto-organisaatio järjesti viikonlopun Molésonin pieneen laskettelukeskukseen. Yövyttiin alppimajassa vuoren rinteellä, kokkailtiin, hengattiin ja laskettiin. Pääsin myös pitkästä aikaan opettamaan, kun kolme belgialaista tyttöä halusi koittaa laskettelua. Näistä kaksi ei ollut ikinä suksinut millään tapaa, joten opetuksessa riitti sopivasti haastetta! Fiilis viikonlopun aikana oli tosi kiva ja rento, laskettelu taas ei ollut mitään mieltämullistavaa. Vettä satoi mukavasti molempina päivinä ja alas laskevassa rinteessä maa pilkotteli esiin vähän turhan paljon.




Viime viikonloppuna oltiin myös lumella, tällä kertaa yliopiston urheilupuolen kautta Saas Feessä. En oo ehkä tarpeeksi vielä kehunut Fribourgin yliopiston urheilutarjontaa. Käyn kaksi kertaa viikossa tanssissa (moderni jazz ja hip hop) ja satunnaisesti jumpissa täysin ilmaiseksi. Lisäksi on sitten nämä superedulliset laskettelureissut ja kaikki muut mahdolliset lajit kiipeilystä kajakointiin.



Saas Fee sijaitsee jäätiköllä ja lumiolosuhteet olivatkin täysin vastakohtaiset Molésoniin verrattuna. En oo moneen vuoteen päässyt laskemaan niin täydellistä puuteria, joten hoidetut rinteet jäikin tällä reissulla aika lailla koluamatta. Ainoa miinus oli paikoitellen heikko näkyvyys, jonka ansiosta mie myös vahingossa droppasin naamalleni ja hajotin lasit. Onneksi oli toiset linssit mukana.




Saas Feessä oli ihan lomameininki. Yövyttiin mukavissa huoneistoissa, syötiin neljän ruokalajin illallinen hotellilla (kuului hintaan) ja käytiin after ski -bailuissa. Kovasti jäi fiilis, että tätä voisi jatkaa. No, yksi aussifrendi oli onneksi ehtinyt jo varata ensi viikonlopulle reissun Verbieriin, joten sinne pitää sitten itekkin lähteä sunnuntaina!



Ei kommentteja: